Hermoloma lämpimässä – tehoisku rentoutumisen kovaan ytimeen

 

biitsi

Kaulusta kiristää ja päässä surisee. Duuni/elämä on ottanut omansa ja kaipaat pientä hermolomaa eli napakkaa tehoiskua suoraan rentouden kovaan ytimeen.


Varaa äkkilähtö lämpimään

Joku kohde, missä on meri vieressä.

Hotellin valinta

Rahalla saa ja sitä rataa. Huokeampikin on hyvä, mutta ehkä sen yhden tähden halvimman kotteron kannattaa skipata. Jos paikka on lähellä rantaa, siellä on ilmastointi ja netin toimivuutta on kehuttu, on se silloin riittävän hyvä.

Käy joka päivä meressä

Meressä on kalojen taikapissaa ja erilaisia suolia,  jotka toimivat erityisen rentouttavasti länsimaisen konttoriapinan mieleeen. Rannalla on muutenkin kiva olla kun lorvituttaa. Voit rentoutua ja kuunnella meren pauhua, lasten itkua, kännisen isännän tarinoita, vesiskootterin jytinää jne. Mukaan voi myös ottaa jonkin soittimen, josta kuunnella meren pauhua.

Unohda retket – päiväohjelma

Menetpä minne tahansa, niin vaihtoehtoja löytyy aina muumisafareista elefanttien kiihdytysajoihin ja kaiken maailman kiviröykkiöitä ja kansantanhuja. Unohda ne kaikki. Vaikka ajatus päivästä muiden nousuhumalassa olevien maanmiesten kanssa kuumassa bussissa voi tuntua houkuttelevalta, niin ei se ole. Eika rentoutusretkellä ole edes aikaa moiseen. Päivärutiini nimittäin koostuu  heräämisestä, meressä uimisesta, syömisestä ja juomisesta ja nukkumaanmenosta. Päiväohjelmaa sopii kunkin runkata mieleisekseen kunhan rentoutumisen kivijalat toistetaan tinkimättä joka päivä.

Syö ja juo hyvin

Systemaattisen rennosti pyri löytämään hotellin lähettyviltä hyvä ruokapaikka. Tässä tapauksessa hyvässä ruokapaikassa on paikallista apetta, jota tulee syödä ennakkoluulottomasti. Paikallisessa ruuassa nimittäin on aina taikamausteita, jotka rentouttavat länsimaista konttoriapinaa. Muista myös juoda rutkasti. Vesi on aina vähän kysymysmerkki ulkomailla, mutta nykyään saa jo edullista pullovettä mitä rentoutumisharjoituksena kannattaa aina kantaa mukana. Paikallista olutta pitää myös maistaa, koska se pitää sisällään taikahileitä, jotka rentouttavat merkittävästi länsimaista konttoriapinaa.

Lepuuta päätä..

Vaikka lukemalla. Tai kirjoita pöljiä lomabloggauksia tai videoi aina iloiset ruokahetkesi instaan. Juju kuitenkin on siinä, että kun olet raatanu elukan lailla, niin suora tekemättömyys ei toimi. Mieli ahertaa vielä entisten juttujen parissa. Siksi on hyvä keksiä jotain pientä näppärää tekemistä. Kivat tekemiset pitävät sisällään taikajuttusia, jotka rentouttavat erittäin mainiosti länsimaista konttoriapinaa.

 

 

 

 

Antti

Tietokirjailija, motivaatiokuiskaaja ja ihmisten valmentaja. Yrityspuolella sanahirviö agile transformation & culture make-it-happen Lue lisää minusta ja palveluistani. Ja tutustu vinkkipiiriin.