Henkilöbrändäystä just sopivasti

hlobrand
Just sopivasti henkilöbrändiä.

Kävin viime maanantaina Helsinki Think Companyn tilaisuudessa puhumassa henkilöbrändäyksestä. Itseltäni oli pyydetty pientä puheenvuoroa omista kokemuksista. Esityksen alkuun kehotin kyseenalaistamaan kaikki mitä sanon asiasta, mutta myös miettimään, että voisiko tässä olla jotain semmoista mikä voisi tuottaa jotain uutta ajatusta tai mitä voisi kenties jopa suoraan ottaa omaan käyttöön.

Koska itseäni on myös hieman närästänyt sanana tuo henkilöbrändäys, niin oli hyvä ensin pyöritellä sitä hieman, että mistä on kyse. Ajatukseksi muodostui, että kyse on oikeastaan maineesta ja sen rakentumisesta. Verkossa asia voisi olla esim.

– Et jaa juurikaan omaa tai muiden sisältöä. Ei henkilöbrändiä verkossa.

– Jaat jonkin verran sisältöä omassa verkostossasi. Henkilöbrändi rajoittuu tuttuihin.

– Jaat julkisesti sisältöä. Henkilöbrändi voi levitä verkossa.

 

Ammatillinen brändäys vai persoonan avaaminen? 

Tein karkean jaon ammatillisen brändäyksen ja persoonan avaamisen välillä. Siinä missä ammatillinen brändäys kertoo omaan alaan ja ammattitaitoon liittyviä asioita, persoonan avaaminen kertoo enemmän siitä, millainen minä olen.

Itselläni tuo henkilöbrändi on tiedostamatta ollut oikeastaan aina persoonan avaamista. Lyhyesti ehkä siten, että se mikä on ennen jäänyt kaveripiirin kesken heitettäväksi jutuksi, on nyt joko verkon kaveripiirin tai kaikkien nähtävillä. Kovin suunniteltua tai tavoitteellista tämä ei kuitenkaan ole ollut. Sisällön suhteen huomaan, että nykyään kerron avoimemmin ja enemmän kuin aikaisemmin. Silti en kuitenkaan kerro kaikkea. Mutta en kyllä kerro myöskään elävässä elämässä. Omat rajat löytyvät kyllä kokeilemalla.

Mitä hyötyä?

Voisin kuvitella, että ammatillisessa brändäyksessä aika suora hyöty on työpaikan, keikan tms. saaminen. Ja henkilöbrändi on tässä kohtaa enimmäkseen oman osaamisen markkinointia.

Persoonan avaamisessa tämä ei ole niin suoraviivaista. Itselläni tuo on ollut enemmän mielenkiintoa kokeilla erilaisia kanavia oman äänen kautta ja se on ollut jostain syystä ihan hauskaa. Tästä on seurannut, että verkosta löytyy jälkiä itsestäni, jotka antavat jonkinlaista osviittaa siitä millainen tyyppi olen. Tämä on myöhemmin poikinut sitten uusia mahdollisuuksia. mm. kolumnit Puoli seiskaan ja nykyinen työpaikka YleX:n vastaavana tuottajana. (huom! Henkilöbrändi ja sisältö ovat olleet itseni näköinen lisä, joka on avittanut kun näitä mahdollisuuksia on mietitty)

Miten alkuun? 

Opettele tuntemaan itseäsi ja sitä, mikä sinua kiinnostaa. Jaa itseäsi kiinnostavaa sisältöä. Mieti mitä haluat siitä sanoa.

Kokeile jakaa jotain julkisesti facebookissa, retweettaa jotain kiinnostavaa, perusta blogi ja kirjoita vaikka vastine tälle bloggaukselle. Aloita pienestä ja kokeile mikä toimii.

Itse aloitin blogin kirjoittamisen vuonna 2003. Myöhemmin blogi vaihtui facebookiin, twitteriin ja instagramiin. Pyrin jakamaan itseäni kiinnostavaa sisältöä, kirjoittamaan “hauskoja” statuksia ja kommentoimaan muiden sisältöjä. Nyt myös bloggaamaan taas aktiivisemmin ja sekä tekemään podcasteja.

Seuraa muita!

Ja kun sanon muita, tarkoitan tietenkin minua. Eli seurantaan! Sisältöä näihin tulee just sopivasti.

Facebook.

Instagram.

Twitter.

Podcastit.

Blogin facebook

 

 

 

 

Antti

Tässä pitäisi lukea mielenkiintoisesti minusta jotain. Lue lisää minusta.