Antti ja valmennuspalvelut

Paremman (työ)elämän puolesta.

Valmennan ihmisiä, tiimejä ja organisaatioita sujuvampaan tekemiseen.

Arkisin virastoaikana olen organisaatioviidakon liekehtivä agile coach, iltaisin ja viikonloppuisin valjastan kaiken kokemukseni ja taitoni kansalaisten käyttöön taikaviittana myötätuntoisena ja ihmislähtöisenä ratkaisukeskeisenä valmentajana.

Pidän myös herätteleviä puheenvuoroja liittyen mm. ketterään ajatteluun, moderniin johtamiseen, itseohjautuvuuteen ja tietotyön kaaoksen taltuttamiseen.

Tarjoan lempeän jämäkkää valmennusta liittyen työn, elämän ja olemisen solmukohtiin ja hyhmäisyyksiin, kuten vaikkapa alla oleviin tuntemuksiin.

  • Kaikki on periaatteessa ihan hyvin, mutta silti ihan ei ehkä ole.
  • Tuntuu, ettei oikein ole enää aikaa mihinkään innostavaan.
  • Haluaisin tehdä jonkun etenemisen uralla, mutta en oikein tiedä mitä.
  • Koko perhanan paletti on ihan sekaisin ja oispa joku joka auttaisi!

Antti auttaa. Ota rohkeasti yhteyttä justsopivasti(a)gmail.com

Palautteita Antin valmennuksista:

On olemassa konsultteja ja inspiraatiopuhujia, ja sitten on olemassa Antti. Löysin Antin pari vuotta sitten sellaisessa kohtaa elämässäni, kun pakka oli aivan totaalisen levällään ja tunsin olevani jumissa. Oli hankittua koulutusta, osaamista ja uraa, mutta tuntui, että Jokin Iso oli hautautuneena jonnekin arkisten velvollisuuksien, kiireen, kuormituksen ja toisaalta osittain kuviteltujenkin odotusten alle – siis sellaisten, mitä tässä vaiheessa elämää ja uraa “pitäisi” tehdä. Oli olo, että haluan jotain muuta, mutta en tiennyt, mitä, milloin, missä ja ennen kaikkea, miten.

Antin sparrausten aikana ja sen jälkeen ajattelussani on tapahtunut ratkaisevia muutoksia. Hänellä on hämmästyttävä taito ottaa kiinni sekamelskasta ja poimia sieltä oleellinen. Hän ei laita sanoja suuhuni, vaan osaa ohjata minut sanomaan itse ääneen sen, mitä haluan ja toivon. Antin kanssa keskustelu on selkeyttänyt omia ajatuksiani ja suuntaani. Se on antanut rauhallista malttia siinä, kun itse lähtisi keulimaan, ja toisaalta työntänyt vauhtia silloin, kun itse jäisi nysväämään epäoleellisten asioiden kanssa.

Sparraukset ovat vahvistaneet uskoa omaan ääneen ja siihen, että rauhassa rakentamalla, yrittämällä, erehtymällä ja siitä oppimalla voi päästä paljon pitemmälle, kuin mitä olisi koskaan ajatellut pääsevänsä. Varsinkaan, jos ei uskalla edes aloittaa! En voi riittävästi korostaa, että Antin sparraukset ovat antaneet jopa odottamattoman paljon keinoja edetä kohti Sitä Jotain, jonka tiedän nyt olevan minulle saavutettavissa! Kiitos, Antti!

Anna, valokuvaaja


Minulla oli ilo olla Antin coachattavana viiden session ajan. Lähtötilanteeni oli varsin hähmäinen: kaikki periaatteessa ihan hyvin ja stabiilisti, ja jokin kuitenkin v*tutti.

Viiden kerran jälkeen en syntynyt uutena ihmisenä, mutta sparrailun ja Antin esittämien hyvin kysymysten avulla sain merkittäviä oivalluksia, joiden myötä ympäripyöreä ketutus hälveni kuin sadepilvi olisi väistynyt yltäni.

Tekemisen suunta, pitkän aikavälin tavoitteellisuus ja arjen saamattomuudessa vellominen voivat todellakin olla läsnä samanaikaisesti. Mikä ihana selkeys!

Pidin Antin rennosta ja humaanista otteesta, ja koen yritysvalmennusjargonin ja oppikirjamaisen muutosvalmennuksen sijaan saaneeni Antin coachingista varmuutta omista näkemyksistäni ja rohkeutta tehdä asioita omista lähtökohdistani.

Suosittelen lämpimästi Antin apua ”joku mättää”-tyyppisiin tilanteisiin ja hankaliin risteyskohtiin. Kiitos!!

Product manager


Olin Antin valmennuksessa koronakeväänä 2020. Maailma ympärillä oli mullistunut ja henkilökohtaisessa elämässä olin opintovapaalla pohtimassa 20 vuotta kestänyttä uraani it-alalla. Empaattisella, yksilökohtaisisella, vahvasti vuorovaikutukseen perustuvalla ja omia vahvuuksiani korostavalla valmennustyylillä pääsin pureutumaan Antin kanssa siihen, mihin suuntaan elämässäni haluan seuraavaksi suunnata. Opin erottamaan asiat, joihin voin vaikuttaa ja joihin en. Paikoitellen kipeitäkin aiheita käsiteltiin just sopivasti huumoria, teoriaa ja erilaisia valmennusmenetelmiä yhdistellen. Ajatukset jäsentyivät ja valmennuksen aikana saavutimme yhdessä tavoitteet; ymmärryksen prioriteeteista yksityis- ja työelämässä ja käsityksen vahvuuksistani. Tärkeää minulle oli, että sain useita käytännön tapoja, joilla työstää omia uskomuksiani. Valmennus eteni minun tahdissani. Suosittelen Anttia erityisesti kaltaisilleni megasuorittajille; Antti opetti, että on ok olla kesken ja tehdä asioita sopivasti.

Tuuli, Senior Manager


Kun ajatukset sinkoilevat ilman suuntaa ja tuntuu, ettei osaa tehdä päätöksiä, niin Antti auttaa!

Hän antaa just sopivasti potkua persuitille ja on samanaikaisesti lempeä ja lämmin kuuntelija. Kaupan päälle saa runsaasti viisaita sanoja ja objektiivista näkemystä, mikä auttaa löytämään ulos omien ajatusten noidankehästä.

Lämmin suositukseni. <3

Anne, Content Manager


Coachauksen alkaessa omaa tilannettani olisi voinut kutsua epämääräiseksi ongelmavyyhdeksi. Työkuviot olivat muutoksessa ja oma ajattelu ei pysynyt tilanteen mukana. Ruuhkavuosien kiireessä ei tuntunut olevan koskaan aikaa pysähtyä rauhassa ajattelemaan.

Coachaus tarjosi tilaisuuden jäsentää ajatuksia ja lähteä purkamaan vyyhteä pala kerrallaan. Antin rauhallinen ja hyväksyvä valmennusote auttoi näkemään asiat selkeämmin ja rehellisemmin ja tunnistamaan epämääräisyydessä olennaisen. Antti auttoi myös hienovaraisesti purkamaan omaan itseen liittyviä uskomuksia tarjoamalla vaihtoehtoisia näkökulmia ja sai siten katsomaan asioita etäämpää, objektiivisemmin.

Tarkkanäköisesti Antti poimi tilanteestani olennaiset asiat ja johdatti kohti selkeitä toimenpiteitä. Jälkikäteen katsottuna monet valmennuksen aikana syntyneistä oivalluksista tuntuivat ilmeisiltä, mutta siinäpä se taika juuri onkin.

Paula Helle, yrittäjä


“Antissa ehkä hienointa on se, että hän on vilpittömästi kiinnostunut toisesta ihmisestä ja tämän yksilöllisistä tarpeista. Elämäntilanteen tutkiminen käynnistyy rehellisesti siitä, missä asiakas on.

Antin kanssa asiat käsitellään neutraalisti asioina, ja niihin etsitään yhdessä tarkoituksenmukainen, kestävä ratkaisu. Roso ja epätäydellisyys hyväksytään, täytyy vain opetella luovimaan niiden mukaan. Molemminpuolinen avoimuus on keskeistä.

Valmennusprosessi on edennyt loogisesti ja jämäkästi. Askeleet saattavat tuntua aluksi pieniltä, mutta myöhemmässä vaiheessa ymmärtää kyllä, miksi maltti kannattaa. Tekemisen ja ajattelemisen muutokset tapahtuvat aina hitaasti. Antti on kärsivällinen ja ymmärtävä valmentaja, eikä hän odota muutosten istuvan asiakkaan arkeen saman tien. Antin määrätietoisuus kohdistuu prosessiin ja työtapaan. Jos puheen virta välillä suuntaa turhan syvälle yksityiskohtien kaaokseen, Antti pystyy tarvittaessa rajaamaan keskustelua ja ohjaamaan sen takaisin sinne mihin pitää: katsomaan kokonaisuutta.

Antti on erittäin taitava aikuisen ihmisen valmentaja, sillä hän ei ole guru eikä hän esitä tietävänsä kaikkeen patenttiratkaisua. Sinun elämäsi, sinun muutoksesi.”

Nainen, 40 v.


“Myönnetään henk. koht. ennakkoluulo: coacheiksi itseään kutsuvat (työ)elämävalmentajat olivat mielestäni wannabe-terapeutteja, joista saa irti lähinnä fraasit “sä pystyt siihen”, “no mut hienoo” ja “sataviiskyteuroo, kiitos”.

Tiesin toki, että jotkut ihmiset vain osaavat kysyä ne oikeat kysymykset, jotka auttavat eteenpäin solmukohdista. Antti Niemi kuului näihin: harsusta briiffistä (eli käytännössä “olen kiipelissä” -volinastani) hän poimi aina pointit ja ehdotti konkreettisia etenemistapoja. Antin kanssa juttelu oli kuin sukellus savivatkulista kirkkaaseen lähdeveteen.

Kun Antti sitten kysyi, kelpaisiko coachaus, ajattelin, että AHAA, nyt se on tuotteistanut taitonsa. Tarkempi tivaaminen kuitenkin osoitti, että luontaisia taitoja oli vankistettu ankarasti kouluttautumalla. Ajattelin, että no perkele, valmentakoon.

Ulkoistin täten Antille urapähkäilyäni. Aluksi papatin hänelle puhelimessa sekavia aiheesta ja sen vierestä. Sitten sain ajattelukotitehtäviä. Myöhemmin soiteltiin pari kertaa uudelleen. Siinäpä se. Ei iso juttu.

Paitsi että olipas. Olen näköjään onnistunut kuluneina kuukausina viemään työtäni suuntaan, josta tykkään kauheasti. Samalla on raikastunut moni muukin juttu tunkkaisesta möllöttämisestä kohti aktiivista toimijuutta.

Se toimii sittenkin?”

Sanna Kärsämänoja, Sisältöpeto.


Antin tapa ja kyky kohdata ihminen on ainutlaatuinen. Hän osaa kuunnella ja johtaa keskustelua erittäin inhimillisesti valmentaen, samalla hän avaa metatasolla menetelmiä, niin, että ne ovat nähtävissä ja käyettävissä. Sain kokeilla Antin valmennettavana olemista. Olo oli koko ajan kuin nuoralla tanssijalla, jolla on ohut nuora pelottavassa korkeudessa, mutta turvallinen tukiverkko metrin päässä. “A coach can hear the things you cannot hear, who has you see what you don’t want to see, so he can help you become the person you want to be” Tom Landry”

Cilla Lönnqvist, Head of offering at Yle

Jos kiinnostus heräsi, niin ota rohkeasti yhteyttä justsopivasti(a)gmail.com

Seuraa blogia tykkäämällä facebookissa ja instagramissa.