Antti ja valmennuspalvelut

Ajattelitko, että tänä vuonna kaikki on toisin! Vuosi 2024 on muutoksen vuosi ja viimeinkin nappaat elämää pupukorvista kiinni ja toteutat sen mitä haluat

Vai toteutatko?

Piti ottaa aikaaa itselle ja kehittymiselle, omalle bisneksellä, pistää uusi vaihde silmään duuneissa ja satsata hieman enemmän parisuhteeseen ja läheisiin? Käydä salilla ja treenata pikkuisen enemmän ja paremmin kuin aiemmin?

Ja nyt huomaatkin, että ei jostain syystä ollutkaan aikaa, ei oikein meinaa jaksaa ja tavoitteetkin tuntuvat olevan vähän liian kaukana, että inspiroisivat tekemään.

Ehkä keväällä sitten kun “tämä kiire hieman hellittää”?

Kuulostaako tutulta?

Photo by Elisa Ventur on Unsplash

Mitäs jos ottaisit vähän apuja itsellesi? Antaisit Antin auttaa ja kirkastaa suuntaa!

  • Katsotaan yhdessä tavoitteet kuntoon ja muotoillaan ne sellaiseksi, että oikeasti innostavat ja motivoivat pienessä ja isommassa ylämäessä.
  • Mietitään sellainen suunnitelma, jonka toteuttaminen istahtaa omaan arkeen ja tuottaa sellaisia tuloksia mitkä vievät kohti tavoitetta.
  • Tutkitaan mahdolliset tulevat kuopat ja ongelmakohdat ja tehdään varautumissuunnitelma millä vältetään pahimmat karikot.
  • Opetellaan rohkeutta priorisoimalla oleelliset asiat todo-listan kärkeen ja tyyneyttä jättää osa asioista vähemmälle. Ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan.
  • Kokeillaan reflektoida tekemistä ja opitaan koko ajan paremmaksi siinä mitä halutaan saavuttaa.

Jos tuntuu että tässä voisi olla jotain mikä auttaisi sinua, niin pistä viestiä ja jutellaan. Tai jos tuntuu, että joku kaveri voisi kaivata jeesiä, niin vinkkaa hänelle.

Antti auttaa. Laita rohkeasti viestiä justsopivasti(a)gmail.com ja jutellaan. Ei sido mihinkään.

Mitä muut asiakkaat ovat sanoneet, ketkä ovat olleet Antin valmennuksessa?

Työkuvioni olivat hiljattain muuttuneet huomattavasti hypättyäni palkkatyöstä yrittäjäksi. Ison muutoksen keskellä koin, että coachauksen avulla voisin saada työkaluja selättää tiettyjä persoonastani ja työskentelytavoistani juontuvia kehittymiskohteita, jotka ovat seuranneet minua lähes koko työurani ajan ja joista en ole aiemmin saanut kunnollista otetta pystyäkseni niitä konkreettisesti työstämään.

Antin kanssa keskustelu on äärimmäisen miellyttävää – Antti luo välittömästi luottamuksen ilmapiirin ja hänelle on helppo puhua vaikeammistakin asioista. Antin kuuntelutaidot ovat vertaansa vailla ja hänellä on ilmiömäinen kyky sanallistaa ja kiteyttää hyvin jäsentymättömästäkin puheesta se ydin. Antti osaa kysyä juuri oikeat kysymykset ja niiden kautta omat haasteeni saatiin käännettyä tavoitteiksi, joita kohti lähdettiin askel kerrallaan.

Pitkin coachausmatkaamme sain Antin sparrauksen avulla omista toimintatavoistani oivalluksia, jotka auttoivat tarttumaan haasteisiini hyvin konkreettisesti. Aiemmin mielessä vellonut epämääräinen “jotain tarttis tehdä” -haastemöykky pilkottiin Antin coachauksen kautta palasiksi ja jokaiseen palaseen mietittiin yhdessä keinoja ja harjoituksia, joilla haasteita voisi selättää. Coachaussessioissa kävimme muun muassa läpi sitä, millaisia haastavia tilanteita olin kohdannut ja miten olin harjoitusten avulla niitä yrittänyt ratkoa. Tuntui tosi hienolta saada onnistumisen kokemuksia ja iloita niistä yhdessä. Yksi suurimmista opeista minulle oli oivaltaa tiedostamisen ja tietoisuuden merkitys: kun tavoitteet olivat selkeinä mielessä, pystyin paljon paremmin tunnistamaan niitä kohtia, joissa haasteita ilmenee ja siten minulla oli paremmat mahdollisuudet niitä myös ratkaista.

Coachauskokemukseni kiteyttäisin sanaparilla ahdistuspalloista kehittymismahdollisuuksiksi. Matkani on vielä alussa, mutta askel askeleelta menen oikeaan suuntaan ja se tuntuu hyvältä! Antin coachauksen kautta selkeiksi tavoitteiksi käännettyihin haasteisiin on helpompi tarttua ja koen että ensimmäistä kertaa minulla vihdoin on työkalut niitä myös selättää. Voin lämpimästi suositella Antin coachausta!

Sari, yrittäjä


Jokainen fiksu ihminen tarvitsee oman Antin.
Jos sulla ei ole vielä omaa Anttia, niin suosittelen hankkimaan.

Antti on aikuisten ihmisten peili. Antti ei päästä sua helpolla. Siltä on turha odottaa turhien tekosyiden läpimenoa. Sillä on todella tarkka BS- mittari. On todella virkistävää, istua hetki oman itsesi ja pääsi kanssa, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Vielä parempaa on, ette se kaikki BS mitä uskottelet itsellesi ja monesti myös ympärillesi ei mene Antilla läpi. Ei myöskään mene myöskään montaa muutakaan asiaa ohi noiden korvien. Antti tarttuu niihin melko varmasti. Jos olet valmis juttelemaan toisen aikuisen ihmisen kanssa sun kohtaamistasi haasteista ja esteistä joita usein itelles asetat, niin lämpimästi suosittelen. Helppoa se ei ole, ja juuri siksi täysin aikansa arvoista.

Puolen vuoden ajan kerran kuussa sain istua alas ja keskittyä itseeni. Ja huomata miten paljon turhaa mäkin valmentajana kannan mukanani. Tapoja ja toimintamalleja, jotka ei vaan toimi, mutta olen liian lähellä tilannetta tajutakseni missä menen sivuun oman elämäni kanssa.

Kun puoli vuotta sitten kun Antille laitoin viestiä, oli se kaltaiselleni  itsenäiselle, vahvalle, kaikesta itse selvinneenä naisihmisenä tiukka paikka. Todeta, että nyt ollaan siinä tilanteessa, että jos en nyt pyydä apua, niin kohta ollaan ojassa. Elämässä asiat oli tasapainossa, olin toki tehnyt sen tasapainon löytämiseksi paljon töitä ja halusin pitää siitä tasapainosta kiinni kynsin hampain. Moni varmasti ajattelee, että no kyllähän tasapainon ylläpito on helppoa, voin kertoa, että on muuten paljon haastavampaa kuin itsekään uskoin. Elämässä heiluri usein menee toisesta ääripäästä toiseen, kun lähdetään korjaamaan tilannetta. Sen pienen liikkeen ylläpito on tosiasiassa todella haastavaa. Mikä siitä tekee haasteellista? Itselleni yksi avaintekijä oli tunnistaa missä menee minun raja, ennen kuin mennään yli. Ja välillä mentiin yli ja sitten piti tunnistaa, että missä se ylitys tapahtui ja korjata seuraavalla kerralla. Sillä se seuraava kerta tulee aina. Samalla oli silmiä avaavaa tehdä analyysia siitä kun meni hyvin ja ei menty yli ja pysyttiin tasapainossa, mikä siinä oli avuksi, mitä sillon tapahtu?

Jos olet valmis lähteä matkalle korjaamaan sitä omaa kurssiasi, olet mielestäsi aikuinen ihminen, joka on valmis aikuiseen keskusteluun ja kannustavaan persiille potkimiseen, niin hanki itsellesi oma Antti.

Elämä on kaikessa ihanuudessaan just sopivasti kaikkea. Kun asiat on just sopivasti tasapainossa, on itsensä kanssa todella kiva olla.

HR Manager, coach


On olemassa konsultteja ja inspiraatiopuhujia, ja sitten on olemassa Antti. Löysin Antin pari vuotta sitten sellaisessa kohtaa elämässäni, kun pakka oli aivan totaalisen levällään ja tunsin olevani jumissa. Oli hankittua koulutusta, osaamista ja uraa, mutta tuntui, että Jokin Iso oli hautautuneena jonnekin arkisten velvollisuuksien, kiireen, kuormituksen ja toisaalta osittain kuviteltujenkin odotusten alle – siis sellaisten, mitä tässä vaiheessa elämää ja uraa “pitäisi” tehdä. Oli olo, että haluan jotain muuta, mutta en tiennyt, mitä, milloin, missä ja ennen kaikkea, miten.

Antin sparrausten aikana ja sen jälkeen ajattelussani on tapahtunut ratkaisevia muutoksia. Hänellä on hämmästyttävä taito ottaa kiinni sekamelskasta ja poimia sieltä oleellinen. Hän ei laita sanoja suuhuni, vaan osaa ohjata minut sanomaan itse ääneen sen, mitä haluan ja toivon. Antin kanssa keskustelu on selkeyttänyt omia ajatuksiani ja suuntaani. Se on antanut rauhallista malttia siinä, kun itse lähtisi keulimaan, ja toisaalta työntänyt vauhtia silloin, kun itse jäisi nysväämään epäoleellisten asioiden kanssa.

Sparraukset ovat vahvistaneet uskoa omaan ääneen ja siihen, että rauhassa rakentamalla, yrittämällä, erehtymällä ja siitä oppimalla voi päästä paljon pitemmälle, kuin mitä olisi koskaan ajatellut pääsevänsä. Varsinkaan, jos ei uskalla edes aloittaa! En voi riittävästi korostaa, että Antin sparraukset ovat antaneet jopa odottamattoman paljon keinoja edetä kohti Sitä Jotain, jonka tiedän nyt olevan minulle saavutettavissa! Kiitos, Antti!

Anna, valokuvaaja


Minulla oli ilo olla Antin coachattavana viiden session ajan. Lähtötilanteeni oli varsin hähmäinen: kaikki periaatteessa ihan hyvin ja stabiilisti, ja jokin kuitenkin v*tutti.

Viiden kerran jälkeen en syntynyt uutena ihmisenä, mutta sparrailun ja Antin esittämien hyvin kysymysten avulla sain merkittäviä oivalluksia, joiden myötä ympäripyöreä ketutus hälveni kuin sadepilvi olisi väistynyt yltäni.

Tekemisen suunta, pitkän aikavälin tavoitteellisuus ja arjen saamattomuudessa vellominen voivat todellakin olla läsnä samanaikaisesti. Mikä ihana selkeys!

Pidin Antin rennosta ja humaanista otteesta, ja koen yritysvalmennusjargonin ja oppikirjamaisen muutosvalmennuksen sijaan saaneeni Antin coachingista varmuutta omista näkemyksistäni ja rohkeutta tehdä asioita omista lähtökohdistani.

Suosittelen lämpimästi Antin apua ”joku mättää”-tyyppisiin tilanteisiin ja hankaliin risteyskohtiin. Kiitos!!

Product manager


Olin Antin valmennuksessa koronakeväänä 2020. Maailma ympärillä oli mullistunut ja henkilökohtaisessa elämässä olin opintovapaalla pohtimassa 20 vuotta kestänyttä uraani it-alalla. Empaattisella, yksilökohtaisisella, vahvasti vuorovaikutukseen perustuvalla ja omia vahvuuksiani korostavalla valmennustyylillä pääsin pureutumaan Antin kanssa siihen, mihin suuntaan elämässäni haluan seuraavaksi suunnata. Opin erottamaan asiat, joihin voin vaikuttaa ja joihin en. Paikoitellen kipeitäkin aiheita käsiteltiin just sopivasti huumoria, teoriaa ja erilaisia valmennusmenetelmiä yhdistellen. Ajatukset jäsentyivät ja valmennuksen aikana saavutimme yhdessä tavoitteet; ymmärryksen prioriteeteista yksityis- ja työelämässä ja käsityksen vahvuuksistani. Tärkeää minulle oli, että sain useita käytännön tapoja, joilla työstää omia uskomuksiani. Valmennus eteni minun tahdissani. Suosittelen Anttia erityisesti kaltaisilleni megasuorittajille; Antti opetti, että on ok olla kesken ja tehdä asioita sopivasti.

Tuuli, Senior Manager


Kun ajatukset sinkoilevat ilman suuntaa ja tuntuu, ettei osaa tehdä päätöksiä, niin Antti auttaa!

Hän antaa just sopivasti potkua persuitille ja on samanaikaisesti lempeä ja lämmin kuuntelija. Kaupan päälle saa runsaasti viisaita sanoja ja objektiivista näkemystä, mikä auttaa löytämään ulos omien ajatusten noidankehästä.

Lämmin suositukseni. <3

Anne, Content Manager


Coachauksen alkaessa omaa tilannettani olisi voinut kutsua epämääräiseksi ongelmavyyhdeksi. Työkuviot olivat muutoksessa ja oma ajattelu ei pysynyt tilanteen mukana. Ruuhkavuosien kiireessä ei tuntunut olevan koskaan aikaa pysähtyä rauhassa ajattelemaan.

Coachaus tarjosi tilaisuuden jäsentää ajatuksia ja lähteä purkamaan vyyhteä pala kerrallaan. Antin rauhallinen ja hyväksyvä valmennusote auttoi näkemään asiat selkeämmin ja rehellisemmin ja tunnistamaan epämääräisyydessä olennaisen. Antti auttoi myös hienovaraisesti purkamaan omaan itseen liittyviä uskomuksia tarjoamalla vaihtoehtoisia näkökulmia ja sai siten katsomaan asioita etäämpää, objektiivisemmin.

Tarkkanäköisesti Antti poimi tilanteestani olennaiset asiat ja johdatti kohti selkeitä toimenpiteitä. Jälkikäteen katsottuna monet valmennuksen aikana syntyneistä oivalluksista tuntuivat ilmeisiltä, mutta siinäpä se taika juuri onkin.

Paula Helle, yrittäjä


“Antissa ehkä hienointa on se, että hän on vilpittömästi kiinnostunut toisesta ihmisestä ja tämän yksilöllisistä tarpeista. Elämäntilanteen tutkiminen käynnistyy rehellisesti siitä, missä asiakas on.

Antin kanssa asiat käsitellään neutraalisti asioina, ja niihin etsitään yhdessä tarkoituksenmukainen, kestävä ratkaisu. Roso ja epätäydellisyys hyväksytään, täytyy vain opetella luovimaan niiden mukaan. Molemminpuolinen avoimuus on keskeistä.

Valmennusprosessi on edennyt loogisesti ja jämäkästi. Askeleet saattavat tuntua aluksi pieniltä, mutta myöhemmässä vaiheessa ymmärtää kyllä, miksi maltti kannattaa. Tekemisen ja ajattelemisen muutokset tapahtuvat aina hitaasti. Antti on kärsivällinen ja ymmärtävä valmentaja, eikä hän odota muutosten istuvan asiakkaan arkeen saman tien. Antin määrätietoisuus kohdistuu prosessiin ja työtapaan. Jos puheen virta välillä suuntaa turhan syvälle yksityiskohtien kaaokseen, Antti pystyy tarvittaessa rajaamaan keskustelua ja ohjaamaan sen takaisin sinne mihin pitää: katsomaan kokonaisuutta.

Antti on erittäin taitava aikuisen ihmisen valmentaja, sillä hän ei ole guru eikä hän esitä tietävänsä kaikkeen patenttiratkaisua. Sinun elämäsi, sinun muutoksesi.”

Nainen, 40 v.


“Myönnetään henk. koht. ennakkoluulo: coacheiksi itseään kutsuvat (työ)elämävalmentajat olivat mielestäni wannabe-terapeutteja, joista saa irti lähinnä fraasit “sä pystyt siihen”, “no mut hienoo” ja “sataviiskyteuroo, kiitos”.

Tiesin toki, että jotkut ihmiset vain osaavat kysyä ne oikeat kysymykset, jotka auttavat eteenpäin solmukohdista. Antti Niemi kuului näihin: harsusta briiffistä (eli käytännössä “olen kiipelissä” -volinastani) hän poimi aina pointit ja ehdotti konkreettisia etenemistapoja. Antin kanssa juttelu oli kuin sukellus savivatkulista kirkkaaseen lähdeveteen.

Kun Antti sitten kysyi, kelpaisiko coachaus, ajattelin, että AHAA, nyt se on tuotteistanut taitonsa. Tarkempi tivaaminen kuitenkin osoitti, että luontaisia taitoja oli vankistettu ankarasti kouluttautumalla. Ajattelin, että no perkele, valmentakoon.

Ulkoistin täten Antille urapähkäilyäni. Aluksi papatin hänelle puhelimessa sekavia aiheesta ja sen vierestä. Sitten sain ajattelukotitehtäviä. Myöhemmin soiteltiin pari kertaa uudelleen. Siinäpä se. Ei iso juttu.

Paitsi että olipas. Olen näköjään onnistunut kuluneina kuukausina viemään työtäni suuntaan, josta tykkään kauheasti. Samalla on raikastunut moni muukin juttu tunkkaisesta möllöttämisestä kohti aktiivista toimijuutta.

Se toimii sittenkin?”

Sanna Kärsämänoja, Sisältöpeto.


Antin tapa ja kyky kohdata ihminen on ainutlaatuinen. Hän osaa kuunnella ja johtaa keskustelua erittäin inhimillisesti valmentaen, samalla hän avaa metatasolla menetelmiä, niin, että ne ovat nähtävissä ja käyettävissä. Sain kokeilla Antin valmennettavana olemista. Olo oli koko ajan kuin nuoralla tanssijalla, jolla on ohut nuora pelottavassa korkeudessa, mutta turvallinen tukiverkko metrin päässä. “A coach can hear the things you cannot hear, who has you see what you don’t want to see, so he can help you become the person you want to be” Tom Landry”

Cilla Lönnqvist, Head of offering at Yle

Jos kiinnostus heräsi, niin ota rohkeasti yhteyttä justsopivasti(a)gmail.com

Pari sanaa myös itsestäni

Tavoitteeni on toimia paremman (työ)elämän puolesta.

Valmennan ihmisiä, tiimejä ja organisaatioita sujuvampaan tekemiseen.

Arkisin virastoaikana olen organisaatioviidakon liekehtivä agile coach, iltaisin ja viikonloppuisin valjastan kokemukseni ja taitoni kansalaisten käyttöön valmennuksen taikaviittana, myötätuntoisena,  ihmislähtöisenä ja jämäkkänä ratkaisukeskeisenä valmentajana.

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa liittyen ketterään ajatteluun tietotyössä ja itsensä johtamiseen. Just sopivasti ketterä (2020) sekä Itsensä johtajat (2022)

Pidän myös herätteleviä puheenvuoroja liittyen mm. ketterään ajatteluun, palvelevaan johtamiseen, itseohjautuvuuteen ja tietotyön kaaoksen taltuttamiseen.

Tarjoan lempeän jämäkkää valmennusta liittyen työn, elämän ja olemisen solmukohtiin ja hyhmäisyyksiin, kuten vaikkapa alla oleviin tuntemuksiin.

  • Kaikki on periaatteessa ihan hyvin, mutta silti ihan ei ehkä ole.
  • Tuntuu, ettei oikein ole enää aikaa mihinkään innostavaan.
  • Haluaisin tehdä jonkun etenemisen uralla, mutta en oikein tiedä mitä.
  • Koko perhanan paletti on ihan sekaisin ja oispa joku joka auttaisi!
  • Haluaisin hieman enemmän irti tästä vuodesta / elämästä!

Laita viestiä justsopivasti(a)gmail.com ja jutellaan. Ei sido mihinkään.

Seuraa minua instagramissa.