Kuka ja mitä?

Paremman (työ)elämän puolesta.

Valmennan ihmisiä, tiimejä ja organisaatioita sujuvampaan tekemiseen.

Bloggaan vinkkejä ja oivalluksia liittyen tavoitteisiin, työhön ja mielekkääseen olemiseen ja elämiseen.

Tarjoan valmennusta liittyen työhön, elämiseen ja olemiseen.  Arjen sujumiseen, elämäntapojen muutokseen, työhön/uraan, omien haaveiden ja tavoitteiden selkeyttämiseen.

Ota rohkeasti yhteyttä justsopivasti(a)gmail.com

Palautteita Antin valmennuksista:

“Antissa ehkä hienointa on se, että hän on vilpittömästi kiinnostunut toisesta ihmisestä ja tämän yksilöllisistä tarpeista. Elämäntilanteen tutkiminen käynnistyy rehellisesti siitä, missä asiakas on.

Antin kanssa asiat käsitellään neutraalisti asioina, ja niihin etsitään yhdessä tarkoituksenmukainen, kestävä ratkaisu. Roso ja epätäydellisyys hyväksytään, täytyy vain opetella luovimaan niiden mukaan. Molemminpuolinen avoimuus on keskeistä.

Valmennusprosessi on edennyt loogisesti ja jämäkästi. Askeleet saattavat tuntua aluksi pieniltä, mutta myöhemmässä vaiheessa ymmärtää kyllä, miksi maltti kannattaa. Tekemisen ja ajattelemisen muutokset tapahtuvat aina hitaasti. Antti on kärsivällinen ja ymmärtävä valmentaja, eikä hän odota muutosten istuvan asiakkaan arkeen saman tien. Antin määrätietoisuus kohdistuu prosessiin ja työtapaan. Jos puheen virta välillä suuntaa turhan syvälle yksityiskohtien kaaokseen, Antti pystyy tarvittaessa rajaamaan keskustelua ja ohjaamaan sen takaisin sinne mihin pitää: katsomaan kokonaisuutta.

Antti on erittäin taitava aikuisen ihmisen valmentaja, sillä hän ei ole guru eikä hän esitä tietävänsä kaikkeen patenttiratkaisua. Sinun elämäsi, sinun muutoksesi.”

Nainen, 40 v.


“Myönnetään henk. koht. ennakkoluulo: coacheiksi itseään kutsuvat (työ)elämävalmentajat olivat mielestäni wannabe-terapeutteja, joista saa irti lähinnä fraasit “sä pystyt siihen”, “no mut hienoo” ja “sataviiskyteuroo, kiitos”.

Tiesin toki, että jotkut ihmiset vain osaavat kysyä ne oikeat kysymykset, jotka auttavat eteenpäin solmukohdista. Antti Niemi kuului näihin: harsusta briiffistä (eli käytännössä “olen kiipelissä” -volinastani) hän poimi aina pointit ja ehdotti konkreettisia etenemistapoja. Antin kanssa juttelu oli kuin sukellus savivatkulista kirkkaaseen lähdeveteen.

Kun Antti sitten kysyi, kelpaisiko coachaus, ajattelin, että AHAA, nyt se on tuotteistanut taitonsa. Tarkempi tivaaminen kuitenkin osoitti, että luontaisia taitoja oli vankistettu ankarasti kouluttautumalla. Ajattelin, että no perkele, valmentakoon.

Ulkoistin täten Antille urapähkäilyäni. Aluksi papatin hänelle puhelimessa sekavia aiheesta ja sen vierestä. Sitten sain ajattelukotitehtäviä. Myöhemmin soiteltiin pari kertaa uudelleen. Siinäpä se. Ei iso juttu.

Paitsi että olipas. Olen näköjään onnistunut kuluneina kuukausina viemään työtäni suuntaan, josta tykkään kauheasti. Samalla on raikastunut moni muukin juttu tunkkaisesta möllöttämisestä kohti aktiivista toimijuutta.

Se toimii sittenkin?”

Sanna Kärsämänoja, Sisältöpeto.


Antin tapa ja kyky kohdata ihminen on ainutlaatuinen. Hän osaa kuunnella ja johtaa keskustelua erittäin inhimillisesti valmentaen, samalla hän avaa metatasolla menetelmiä, niin, että ne ovat nähtävissä ja käyettävissä. Sain kokeilla Antin valmennettavana olemista. Olo oli koko ajan kuin nuoralla tanssijalla, jolla on ohut nuora pelottavassa korkeudessa, mutta turvallinen tukiverkko metrin päässä. “A coach can hear the things you cannot hear, who has you see what you don’t want to see, so he can help you become the person you want to be” Tom Landry”

Cilla Lönnqvist, Head of offering at Yle

Seuraa blogia tykkäämällä facebookissa ja instagramissa.