Hyvällä tossulla kelpaa hölkätä

jarpaat

Nyt kun keväällä intaannuin hieman kokeilemaan hölkkäämistä, niin jo heti heinäkuussa jo keksin ostaa uudet juoksutossut. Oli ehkä jo aikakin, sillä aiemmat tossut oli taidettu hankkia intersportin alennusmyynneistä vuonna 2003 tai 2004.

Yllättävän hyvin kengät ovat kuitenkin säilyneet ulkoisesti, mikä johtuu siitä että kilometrejä on kertynyt vuosien aikana erittäin satunnaisesti. Kengän vaimennustekniikat tosin lienevät hapertuneet jo vuosia sitten. Tulipa niillä silti viime vuonna se puolimaraton kärvistelyä..

Uusien kenkien valinta voi tuntua hankalalta, koska valikoimaa löytyy loputtomasti ja liikkeessä sitten pitäisi koittaa arpoa, että miltä kenkä tuntuu täällä ja miltä se tuntuisi sitten maastossa. Itse päädyin pienen sparrauksen kautta etsimään neutraalia kenkää, jossa olisi hyvä vaimennus. Vaikka olen joskus hölkkäillyt paljain jaloin ja tykkään kesäisin kulkea lähes aina flip-flopeissa, niin nyt tuntui fiksulta hakea hyvin vaimennettua kenkää. Tämä siksi, että nykyinen elopaino on just sopivasti pikkuisen liikaa ja voi olla mielekästä välttää liikaa rasitusta nivelille, varsinkin kun kilometrejä tulisi nopeassa tahdissa lisää viikkoihin.

Aiempiin tossuihin verrattuna tämä uusi kenkä tuntui jopa liian pehmeältä, mutta muutaman kerran jälkeen tuntuma tuli tutuksi ja nyt fiilis on miellyttävä. Pehmeä, mutta silti sopivan jämäkkä. Tarkemman arvion voi lukea täältä. Juuh, samaa mieltä kyllä kyllä.

Vasemmalla vanha sotaratsu. Oikealla uusi luottopakki.
Vasemmalla vanha sotaratsu. Oikealla uusi luottopakki.

 

Ostin kengät XXL:stä ja tarjoushinta taisi olla jotain 90,- luokkaa. Liikkeessä oli mahdollisuus hölkkäillä juoksumatolla, josta nyt ainakin voi saada jonkinlaisen tuntuman. Itse mietin, että ostan mitä tahansa, niin ovat kuitenkin paremmat kuin nykyiset, joten ihan vikaan ei voi mennä. Ja jos innostun käyttämään kenkää enemmänkin, niin se pitää kuitenkin vaihtaa parin vuoden päästä, joten hirven kovalta tuo investointi ei vaikuttanut.

En usko varusteurheiluun, mutta suosittelen kyllä tarkistamaan välillä vermeet millä tekee juttuja. Just sopivat varusteet kun saattavat tehdä hommasta moninverroin mielekkäämpää.

 

Antti

Tietokirjailija, motivaatiokuiskaaja ja ihmisten valmentaja. Yrityspuolella sanahirviö agile transformation & culture make-it-happen Lue lisää minusta ja palveluistani. Ja tutustu vinkkipiiriin.