Internet räjähti viime viikolla – mitä sinä voit oppia siitä?

 

Internet räjähti viime viikolla kolme kertaa. Mitä räjähti? Miksi? Ja mitä sinä voit siitä opppia? Ja puhuessani sinusta, tarkoitan tietenkin minua.

1) Valko-kultainen mekko, joka olikin sini-musta.

2) Some-kansan vyörytys Kalliolaiseen kahvilaan.

3) Pertti Kurikan Nimipäivien voitto UMK:ssa ja sitä myöden edustamaan Suomea Euroviisuissa.

No mitä näistä sitten?

1) Tämähän oli ihan järjetön. Kun omin silmin näkee asian ja silti puolet maailmasta väittää toisin. Ihan hetkisen verran jo miettii, että onko joutunut keskelle jotain uudentyyppistä “piilokameraa”, jossa koko maailman trollaa ja väittää, että on musta on valkoista. Tai tässä tapauksessa, siis valko-kulta on sini-mustaa. Jumalauta, katsokaa itse.

Mitä sinä näet kuvassa muutakuin ruman mekon ja puhki poltetun kuvan?

Sitten porukka pokkana väittää, että juuh, sinistä ja mustaa. Ja niin oli.

Seuraavan kerran kun väittelet jonkun kanssa, niin muista että voiko sinun valko-kultasi on toisen sini-musta.

Huoh. Juu, sinä ajattelet toisin..

Ja vielä. Koska nyt nämä väriasiat kiinnostavat, niin kurkkaa miten monta väriä näet.

2) Olipa kerran Kalliossa pieni kahvila nimeltä Cafe Brahe. Siellä leivottiin hyviä korvapuusteja. Asiakkaita kävi ja porukka lienee ollut tyytyväistä. Mutta vasta tarinan jälkeen Cafe Brahe nousi isomman yleisön tietoisuuteen. Ja yhtäkkiä kahvila Cafe Brahessa oli maailman parhaat korvapuustit ja asiakkaita lienee kiirinyt maan (Helsingin) ääristä asti. Jäin miettimään, että kuinkahan monta muuta “Brahea” Helsingissä on? Pientä kuppilaa, jossa tyyppi vääntää mummun reseptillä soppaa, pullaa, pitkoa? Tai mikä on vaikka jonkun etnisen ravintolan tarina? Jos joskus on mahdollisuus, niin ehkä kannattaisi jutella. Hyvän ruuan perässä mennään pitkälle. Paremman tarinan perässä vielä pidemmälle.

Maailman kiinnostavin mieskin on kiinnostunut kiinnostavista tarinoista.

 

3) Ai mitä tästä voi oppia? Että kaikki on mahdollista. Porukka pistää itsensä likoon hyvän asian puolesta (no, äänestää ainakin) ja että some-mölinästä päätellen internet on täynnä trolleja. Vai ajatteleeko joku ihan oikeasti, että Suomi-kuva murenee nyt kun jätkät lähtee vetämään punkkia Wieniin? Jos, niin hävetkää nyt vittu.

pkn
Aina mun pitää voittaa Euroviisut.

Plop.

1) Asioilla voi olla useampi puoli. Riippuu valotuksesta. 2) Suosittele hyviä juttuja ja juttele ihmisten kanssa. 3) Tee mitä tykkäät ja mieti vähemmän mitä muut tuumaa.

Antti

Tietokirjailija, motivaatiokuiskaaja ja ihmisten valmentaja. Yrityspuolella sanahirviö agile transformation & culture make-it-happen Lue lisää minusta ja palveluistani. Ja tutustu vinkkipiiriin.