Some is good. More is better. Everything counts.

mountain
Kurkipotkulle upiat puitteet!

Nyt on parina viikkona (ei peräkkäisiä) tullut viisi tuntia liikuntaa täyteen. Se on suurinpiirtein ajallisesti se määrä, mikä olisi terveyden kannalta suotavaa liikkua. Huomasin, että vieläkään eivät tule ihan itsestään, mutta nyt kun on lähtenyt liikkeelle, niin loppu sujuu kyllä itsestään.

Tämä viikko esim oli seuraavanlainen.

Ma 40 min hölkkä + 20 min lihaskuntoa (punnerruksia, kyykkyä, vatsoja..)
Ti  45 min kuntosali (kyykkyhommat, alla video)
Ke 1h15 min hölkkä
To 25 min kävelyä, hölkkää, juoksua (kokeilin uusia tossuja, näistä lisää myöhemmin)
Pe 45 min hölkkä + 45 min kuntosali

Ja tuosta rapsahtaa pikkuisen alle 5 tuntia. Ja huomiona toki, että vielä olisi kaksi päivää aikaa, joten tuolta olisi voinut jotain siirtää viikonlopulle, jos olisi siltä tuntunut.

Huomasin myös hieman kieroutuneen ajatusmallin itselläni.

“Joo, en mä ole tohon tenttiin lukenut oikeastaan yhtään. Kerran selasin kirjat bussissa, mutta siihen nähden toi nyt meni ihan ok”

Liikkumistapauksessa näemmä koitan todistella nyt itselleni/jonnekin, että lähes olemattomalla vaivalla saa tuloksia aikaiseksi. Ja tässähän on totta toinen puoli. Kun olet jossain kohtaa elämääsi tehnyt paljon hyvää treeniä ja hankkinut hyvän pohjan, niin ylläpitäminen on helpompaa. Mutta sekään ei tapahdu mitään tekemättä. Ja miksi pitäisi? Sen sijaan, että yrittäisi tehdä vähääkin vähemmän, niin miksei koittaisi ajan myötä löytää hieman lisää aikaa sille tavalle liikkua mistä tykkää?

Ehkä olen hieman huolehtinut tuosta ajankäytöstä turhankin tiukasti, ettei nyt vahingossakaan tulee liikaa. Ainakaan toistaiseksi siitä ei ole ollut pelkoa.

Ja sitten törmäsin näin hienoon ajatukseen.

Some is good. More is better. Everything counts.

Ja toinen lainaus.

I suggested the focus be on trying to work that 8 word manifesto because my fear is that when people hear that you need a minimum of 150 minutes a week of moderate to vigorous exercise, they may be too intimidated to even try, whereas if we could just get people moving regularly, they may find that they enjoy moving, or enjoy how moving makes them feel and some may even move more.

BOOM! Tuossa se on.

Lähdetään liikkeelle säännöllisesti, kokeillaan erilaisia juttuja ja löydetään joku kiva liikkumisen tapa itselle. Ja koska se on kivaa, niin siihen on kiva laittaa lisää aikaa.

Tätä kohden.

Aina on aikaa käydä kyykyssä!

Antti

Tietokirjailija, motivaatiokuiskaaja ja ihmisten valmentaja. Yrityspuolella sanahirviö agile transformation & culture make-it-happen Lue lisää minusta ja palveluistani. Ja tutustu vinkkipiiriin.