Syö kuin korealaiset ja laihdu!

samgyepsal

Pahoittelut napakasta otsikosta, mutta tämä juttu vastaa kyllä juurikin tuohon huutoon.

Katsoin eilen ihan hauskan dokumentin erilaisista ruokavalioista maailmalla.

Suomea ei listalta löytynyt, mutta toinen itselleni läheinen maa oli mukana. Korealaista ruokavaliota pidettiin yhtenä terveellisimmistä, mutta runsas alkoholinkulutus pudotti hieman sijoitusta. Asuin itse Koreassa joitain vuosia sitten ja luonnollisesti söin maassa maan tavalla. Kahden kuukauden aikana painoa tipahti n. 10 kiloa. Pois jäivät pääsääntöisesti leipä, juustot, pasta ja tilalle tuli kasvikset, kasvikset, kasvikset ja riisi, riisi ja liha. Tuossa järjestyksessä ja suhteessa.

Tämä oli muutenkin yhteistä kaikille terveellisiksi arvioiduille ruokavalioille. Kasvisten suuri osuus sekä käsitellyn ruuan pieni osuus.

Korea oli muutenkin mielenkiintoinen syömisten kannalta. Lähes aina löydettiin aika  syödä yhdessä isommalla porukalla. Pari kertaa myös oppituntia siirrettiin, koska ruokailu oli vielä kesken (lähetti toi ruuat myöhässä).

Ei eläminen Koreassa kuitenkaan pelkkää kasvisten puputtamista ja askeesia ollut. Viikonloput menivät yllättävänkin reippaissa merkeissä lihaa grillaillessa ja olutta juodessa. Sunnuntaisin toisinaan sitten mielentilasta riippuen pizzaa ja burgereita.

Olen näkevinäni tässä mukavan kaavan, jota noudattamalla ruokaileminen voisi onnistua just sopivasti.

– Pääsääntöisesti paljon kasviksia.

– Syö kavereiden kanssa (ei tule ahmittua).

Ja näitä noudattamalla ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, jos välillä maistuu olut ja pizza.

Hyvää ruokahalua!

 

Antti

Tässä pitäisi lukea mielenkiintoisesti minusta jotain. Lue lisää minusta.

  1. Muistan nähneeni maailman eri ravitsemussuosituksista dokumentin, ja ainoa maa, jossa yhdessä syöminen oli erikseen mainittu oli Japani. Sehän on hyvin tyypillistä muutenkin Aasiassa, mutta seurassa paitsi ruokailusta nauttii, tulee syötyä sopivia määriä (sosiaalinen paine). Eli itse tehtyä (tai tuoreista aineksista ravintolassa) ja hyvässä seurassa nautittuna pääsee jo tosi pitkälle!

  2. Joo. Veikkaan, että kun nämä muutamat peruspalikat pitäisi kuntoon ensin, niin makrostressaaminen voisi jäädä vähemmälle.