Treeni ja aktivointi

Pieni merkintä aiheesta löytyykin jo aiemmin.

Tämä oikeastaan kirvoitti nyt uuteen merkintään.

Aika tuntuu aina haasteelliselta ja sen puute ensimmäiseltä syyltä, miksi joku asia jätetään pois. Osin yksi syy voi olla, että treenin ajatellaan vievän aikaa enemmän kuin se viekään, jolloin se on helppo siirtää tulevaisuuteen tai jättää tekemättä kokonaan.

Treenin voisi kuitenkin miettiä kokonaan uusiksi. Sen ei tarvitse olla yhtämittainen puolentoistatunnin, tunnin tai edes 30 minuutin mittainen hikeen tähtäävä juttu, vaan se voi olla myös muutaman kerran päivässä tehtävä passiivisuuden purku.

Silloin kun itse en ehdi (lue: huvita) harjoittelemaan, niin pyrin päivän aikana aktivoimaan itseäni muutamia kertoja (3-8) pienillä harjoitteilla. Muutama punnerrus, leuanveto, kyykky, dynaaminen venytys. Ei hengästystä, ei hikeä. Lisää vireyttä ja ylläpitää aktiivisuutta. Sitten taas kun löytyy aikaa (lue: intoa) treenaamiseen, niin keho on himpun verran valmiimpi, koska sitä on pidetty päivittäin aktiivisena. Eikä maksa mitään!

Linkissä oleva jumppa on hyvä esimerkki yksinkertaisesta, joka paikassa tehtävissä olevasta harjoituksesta. Määriä on hyvä säädellä itselleen sopivaksi.

Punnerruksien sijaan voi toki myös jorailla tovin.

 

Antti

Tässä pitäisi lukea mielenkiintoisesti minusta jotain. Lue lisää minusta.